Skip to content

På Svenska dåra

October 11, 2010

Sorry folks but haven’t written a blog post in my “native tongue”in months so allow it.

Här kommer lite tråkiga uppdateringar om min måndag och annat. Inte nog med att jag har lingon vecka, vilket innebär många irriterande symptom men jag har även en hel del plugg att ta tag i. Har bestämt att jag inte ska missa några lektioner hur sjuk jag än blir det här året. För missar man ett seminarium är det rätt så drygt att hinna ikapp. Det positiva med studierna i England är att alla föreläsningars powerpoint presentetaioner och anteckningar från kursledare hamnar på en databas så man kan ju alltid ladda ner och spara dom.

Jag har träffat en svensk för första gången sedan jag började mina studier i England. Helt otippat så lägger en kille sig i min och min kompis konversation, så säger han “excuse my accent, but I’m Swedish”…jag ba håll käften!!! På ett trevligt sätt förstås. Det kändes jätte skumt att prata svenska med någon härborta måste jag säga men skönt att prata av sig på svenska.

Idag blev jag glad över det löjligaste ni kan tänka er….ett litet prov vi hade i stavning haha. Vi skulle skriva 30 ord läraren sa (som när man hade glosor i grundskolan haha) hur som helst så fick jag 26 av 30….och det var inte vilka ord som helst inte. Så med andra ord så stavar jag nog bättre på engelska än svenska nu.

Aja…nu ska jag lägga mig och vila, tycka synd om mig själv men samtidigt njuta av de fina sakerna i mitt liv som huset vi bor i nu, älskar det!

/

Fatima

Advertisements
2 Comments
  1. jätte fint namn du har(:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: